nedjelja, 26. siječnja 2020.

Patricija Urbanc novi bodovi u Deutschnofenu

DEUTSCHNOFEN - Vikend iza nas donio nam je petu utrku svjetskog kupa u sanjkanju na prirodnim stazama u talijanskom Deutschnofenu. Za ovaj sanjkaški klasik organizatori su pripremili ledenu stazu u dužini od 785 metara sa visinskom razlikom od 111 metra na kojoj su nastupili natjecatelji iz 12 država.

Hrvatska reprezentativka u sanjkanju na prirodim stazama, delničanka Patricija Urbanc uspješno je nastupila na natjecanju, zauzevši 13 mjesto i po četvrti put ove sezone upisala bodove u svjetskom kupu.

Vrlo sam zadovoljna sa nastupom, nakon što se prošle sezone nisam uspjela na ovoj stazi kvalificirati u drugu vožnju, ovo je ze mene veliki rezultat jer se ipak radi o najprestižnijoj stazi u sanjkaškom sportu“ – kaže Patricija Urbanc.

Do kraja svjetskog kupa u sanjkanju na prirodim stazama su ostale još dvije utrke, jedna u Sloveniji i zatim finale svjetskog kupa u austrijskom Umhausenu. Trenutno u ukupnom poretku svjetskog kupa kod žena vodi Itlijanka Evelin Lanthaler (485 bodova), na drugom mjestu je njezina kolegica iz reprezentacije Greta Pinggera (400 bodova), dok je treća srčana reprezentativka Austije Tina Unterberger (380 bodova). Hrvatska predstavnica Patricija Urbanc se trenutno nalazi na 15 mjestu ukupnog poretka sa osvojenih 116 bodova, te je na neki način nastupom u Deutschnofenu potvrdila svoju ulaznicu za ovogodišnje veliko finale u Umhausenu koje je na programu od 13.-15.2.2020. godine.

Nema komentara:

Objavi komentar