ponedjeljak, 3. veljače 2020.

Patricija Urbanc, 20-to mjesto na svjetskom juniorskom prvenstvu


Prošlo je gotovo 8 godina nakon nastupa Lorene Rubinić i Sare Ivančić na 9. Svjetskom juniorskom prvenstvu u sanjkanju na prirodnim stazama u Vatra Dornei 2014. godine, da bi prošli vikend dočekali novi nastup neke hrvatske predstavnice na toj najvećoj smotri mladih sanjkaša.

Hrvatska reprezentativka u sanjkanju Patricija Urbanc nastupila je na 12. Svjetskom juniorskom prvenstvu u sanjkanju na prirodnim stazama u austrijskom St. Sebastianu, na kome se se od 31.1. do 2.2. 2020. godine okupili najbolji sanjkaši juniori iz 16 država. Nažalost, loše uvjeti na stazi, jugo, kiša i noćna utrka nisu nam donijeli puno razloga za zadovoljstvo. Kako je prvi službeni trening otkazan, Patricija je dobila samo jednu priliku da isproba stazu i taj pokušaj nije prošlo kako treba. U četvrtoj kombinaciji zavoja udarila u ogradu dva puta jer su joj sanjke zbog načetog leda propale u ledenu špuru tako da nije mogla kontrolirati skretanje na uobičajen način. Zadobila je udarac u petu kojeg su sanirali bandažnim zavojima tako da može nastupiti u kvalifikacijskim utrkama. Kako to obično biva, udarac, bolna peta, otaženo kočenje uzrokovale su oprezije nastupe koji nisu bili dovoljni za ulazak u finalnu vožnju. Na kraju ovogodišnjeg svjetskog prvenstva Patricija je zauzela 20 mjesto u konkurenciji 26 natjecateljica. Svjetska prvakinja postal je Njemica Lisa Walch ispred natjecateljica iz Austije Riccarde Ruetz i Venesse Markt. Od ostalih rezultata treba spomenuti da je slovenski dvojac u utrci dvosjeda Bine i Blaž Mekina osvojili treće mjesto, te nakon bronce u svjetskom kupu pridodao i broncu sa svjetskog prvenstva sasvim zasluženo.

Kako u susjednoj Sloveniji nema snijega niti niskih temperatura utrka svjetskog senorskog kupa je prebačena u talijanski Laas, pa idući vikend Patriciju očekuje borba za nove bodove u svjetskom kupu gdje se trenutno nalazi na 15 poziciju ukupnog poretka. 

Nema komentara:

Objavi komentar