petak, 28. travnja 2023.

Patricija peti puta proglašena sportašicom Delnica

Održana je ovogodišnja ceremonija proglašenja najboljih sportaša našeg Grada. 

Hrvatska sanjkaška reprezentativka Patricija Urbanc upisala je svoju petu sezonu nastupa na utrkama Svjetskog kupa kojim je rezultatski obilježila hrvatski sanjkaški sport, ponajprije zbog činjenice da je u ukupnom poretku ovog natjecanja na kraju ove sezone osvojila 9. mjesto, ostvarivši prvi hrvatski plasman u top 10 svjetskih sanjkašica. 

Hrvatski olimpijski odbor donio je rješenje po kojem se Patricija Urbanc razvrstava u kategoriju SPORTAŠ HRVATSKE III. KATEGORIJE – VRHUNSKI SPORTAŠ te je jedini delnički sportaš s tom razinom kategorizacije.

Značenje ovog rezultata za delnički i goranski sport  je velika jer se radi o najboljem plasmanu neke delničke seniorske sportašice svih vremena na natjecanjima u Svjetskom kupu. Da je tome tako govori i ova peta uzastopna nagrada najbolje sportašice Grada Delnica koju dodjeljuje Sportska zajednica Patriciji.

Kroz povijest dodjele ove nagrade, osim laureatkinje Urbanc, to je uspjelo samo sjajnoj skradskoj skijaškoj trkačici Mirici Šporčić u vremenskom razdoblju 1973. – 1977., i izvrsnom boksaču Mateu Komadini  od 2014. do 2018.

Nema komentara:

Objavi komentar