srijeda, 10. veljače 2021.

Patricija Urbanc - 14. mjesto u Svjetskom kupu

LAAS – Završnica Svjetskog kupa u sanjkanju na prirodnim stazama održana je ledenoj stazi „Gafair“ , snježne prilike ometale su natjecatelja i organizatore ali sve je planirano održano tako da možemo zaključivati ovu sanjkašku sezonu.

Novi pobjednici Svjetskog kupa su Austrijanac Michael Scheikl i Talijanka Evelin Lanthaler.

Hrvatska sanjkaška reprezentativka Patricija Urbanc zauzela je 14. mjesto, te na takav način popravila osobni i nacionalni rezultat u natjecanjima Svjetskog kupa. Nastupila je na svih šest utrka, te je na svima osvajala bodove i na kraju se sa 137 bodova promaknula u najbolje plasiranu regionalnu sanjkašicu u Svjetskom kupu.  

Svojim ostvarenim rezultatima u Svjetskom kupu Patricija već dvije godine Hrvatsko sanjkanje drži među top 12 najuspješnijih sanjkaških nacija svijeta.


Zadovoljna sam ostvarenim 14. mjestom u Svjetskom kupu, ostvarili smo cilj da budemo bolji nego prošle sezone. Zahvaljujem se kondicijskom treneru Darku Pircu i Slovenskom treneru Joži Marinu na sugestijama i pomoći tijekom sezone, te naravno mome treneru i ocu Ivici bez kojeg sve ovo ne bi se moglo realizirati – zaključuje  Patricija Urbanc

Veliko finale sanjkaške sezone tek slijedi jer u iduća tri dana u Austrijom Umhausenu je na programu Svjetsko prvenstvo gdje će boje Hrvatske braniti mlada delničanka.

Nema komentara:

Objavi komentar