srijeda, 8. ožujka 2017.

Održano Prvenstvo Primorsko-goranske županije u sanjkanju

U iščekivanju starta
Prevrtljiva veljača donosi isto takvo vrijeme koje je, ove godine, ipak bilo naklonjeno mladim sanjkašima okupljenim proteklog petka na dobro uređenoj stazi za prirodno sanjkanje „Jezero“ u Lokvama. Ovogodišnje Prvenstvo Primorsko-goranske županije okupilo je 52 osnovnoškolca iz Vrbovskog, Gerova, Ravne Gore, Skrada, Delnica, Mrkoplja, San Nicola iz Rijeke i naravno domaćine iz Lokava.

Nositelj organizacije ovogodišnjeg natjecanja bila je osnovna škola „Rudolf Strohal“ iz Lokava, uz potporu Saveza školskih sportskih društava PGŽ-a, a u suradnji sa Sanjkaškim klubom „Prepnek“ iz Delnica, Turističkom zajednicom Općine Lokve i Općina Lokve. Natjecatelji su nastupali u četiri dobne kategorije, a vrlo ledena i atraktivna staza pružila je pravi sanjkaški užitak svim natjecateljima i gledateljima uz stazu.

Stazu u dužini od 300 metara sa visinskom razlikom od 32 metra najbrže je u kategoriji djevojčica prošla Patricija Urbanc iz OŠ Petar Zrinski Čabar – PŠ Gerovo sa postignutim vremenom 35:63 sekunde, dok je kod dječaka najbržu vožnju ostvario Adrian Šegota iz OŠ Ivana Gorana Kovačića iz Delnica sa vremenom 35:24 sekunde.

Bartol Bašić
Ravnateljica Borka Kezele-Kanjer ističe: „Važnost utjecaja sanjkanja na razvoj djeteta je nedvojben. Boravak i sanjkanje na svježem zraku sigurno pozitivno utječe na razvoj samopouzdanja i kreativnosti kod djece i mladih. Sagledavajući sve navedene činjenice, kao i oduševljenje djece ovim natjecanjem, dolazim do zaključka da je sanjkanju mjesto u planu i programu tjelesne i zdravstvene kulture u osnovnim i srednjim školama naše županije.

 „Lokalna cesta podno brda Špičunka prema Lokvarskom jezeru je ishodište zanimljive i jedinstvene sanjkaške staze koja se može pretvoriti u organizirani pokušaj promocije i zaštite sanjkaškog sporta u Hrvatskoj. Mi ćemo na tome, uz potporu Primorsko-goranske županije, ustrajati“, kaže Toni Štimac, načelnik Općine Lokve koji je najuspješnijim natjecateljima podijelio zaslužena priznanja.

U kategoriji učenica od 1. do 4. razreda najuspješnija je bila Hana Vujnović (ŠSD Goran, Vrbovsko), drugo mjesto pripalo je Neli Rudolf (ŠSD Lokvići, Lokve) dok je treće mjesto osvojila Melani Vugrinec (ŠSD Petehovac, Delnice). Kod učenika mlađih razreda pobjedu je ostvario Lino Čop (ŠSD Petehovac, Delnice), drugo mjesto pripalo je Marku Božiću (ŠSD Goran, Vrbovsko) dok je do trećeg mjesta dosanjkao Stjepan Kasalo (ŠSD Petehovac, Delnice).

Jan Klepac
Najuspješnija u kategoriji starijih učenica bila je Patrcija Urbanc (ŠSD Zrinski, Čabar), drugo mjesto osvojila je Lara Štimac (ŠSD Petehovac, Delnice), dok je treće mjesto zauzela Tanja Polanc iz (ŠSD Mrkopaljski vukovi, Mrkopalj). Kod dječaka od 5. do 8. razreda najuspješniji je bio Adrian Šegota (ŠSD Petehovac, Delnice), drugo mjesto osvojio je Matija Delač (ŠSD Ravnogorac, Ravna Gora), dok je treće mjesto pripalo Ivici Pizentu (ŠSD Polet, Skrad).


Veliki pokal kao ekipni pobjednik na ovom sanjkaškom prvenstvu zasluženo je podigla Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića iz Delnica koja je, nakon zbrajanja svih rezultata, bila najorganiziranija, najbrojnija i najuspješnija. Ostalima za utjehu ostaje nada u bolje rezultate na novom natjecanju zakazanom već za iduću školsku godinu ponovno u Lokvama!

Nema komentara:

Objavi komentar