nedjelja, 17. siječnja 2021.

Ostvaren najviši plasman u ukupnom poretku Svjetskog kupa

PASSEIERTAL – Hrvatska sanjkaška reprezentativka Patricija Urbanc zabilježila je nova dva nastupa u Svjetskom kupu sanjkanja na prirodnim stazama koji se održao u talijanskom Passeiertalu.

Dolina Passeier bila je domaćin dvostrukog programa Svjetskog kupa, natjecatelji ali i organizatori u Passeiertalu su imali dva izuzetno zahtjevna dana, su otkazivanjem natjecanja. Naime, noć uoči samog natjecanja palo je više od jednog metra novog snjega kojeg je trebalo otkloniti sa staze, što su organizatori uz pomoć brojnih radnih strojeva i učinili i tako omogučili da se Svjetski kup ipak održi kako je planirano .

Osvajanjem 19. i 18. mjesta u ukupnom poretku Svjetskog kupa skupila je 96 bodova što je trenutno dovoljno za 14. poziciju. U vrhu poretka Svjetskog kupa za žene dominacija Talijanki Evelin Lanthaler (400 bodova), na drugom mjestu je Greta Pinggera (340 bodova), dok  je na trećem mjestu Daniela Mittermair (260 bodova).

Zadovoljna sam vožnjama, velike snježne padaline utjecale su na pojavu valovitosti staze, bilo puno skokova koji znaju biti vrlo neugodni za nas sanjkaše. Ovi plasmani su mi pomogli da se podignem za jedno mjesto u ukupnom poretku Svjetskog kupa što nam je i bio cilj na početku sezone  – kaže Patricija Urbanc.

Natjecanja Svjetskog kupa u sanjkanju na prirodnim stazama padaju u drugi plan jer početak veljače je rezerviran za 23. Svjetsko prvenstvo u sanjkanju na prirodnim stazama koje će se održati u Austrijskom Umhausenu i na kome će kako jedina hrvatska predstavnica nastupiti i mlada delnička sanjkašica.

#worldcup #luge #croatia #filluge #naturaltrack

Nema komentara:

Objavi komentar