subota, 19. prosinca 2020.

Patricija Urbanc uspješna na otvorenju sezone

WINTERLEITEN
- Međunarodna sezona sanjkanja na prirodnim    stazama započela je dvostrukim programom FIL Svjetskog kupa u    austrijskom Winterleitenu. Natjecanja na najvišoj razini obilježilo je poštovanje strogih higijenskih mjera zbog  pojave COVID-19 virusa među sportašima. Prošlogodišnjem pobjedniku Svjetskog kupa Thomasu Kammerlander (AUT), nakon dolaznog testiranja utvrđen je pozitivni test te je dio austrijske reprezentacije stavljen u samoizalaciju. Na startu FIL Svjetskog kupa nešto skromnije nego prijašnjih godina okupili su se sudionici iz 12 država a Hrvatske boje je kao i u protekle dvije sezone zastupala mlada delničanka sanjkašica Patricija Urbanc. Plasmanom na 16. i 15 mjestu u utrkama Svjetskog kupa upisala je 51 bod što je trenutno u ukupnom poretku Svjetskog kupa donosi 15 poziciju. „Zadovoljna sam sa svojim prvim nastupima ove sezone ponajprije zbog činjenice jer zbog problema uzrokovanih pojavom COVID-19 virusa nismo odradili treninge koje smo planirali za početak prosinca u Austriji. Organizator je stazu u Winterleitenu skratio u odnosu na prošlogodišnju, dobro sam se adaptirala na nju i led,  a sanjke su me u vožnji dobro slušale. Mislim da u utrkama koje slijede mogu biti brža“ – zaključuje o svom nastupu Patricija Urbanc.

Sljeva: Paulina Lipinska, Nuša Šubic,
Nika Nemec, Patricija Urbanc
U ukupnom poretku FIL Svjetskog kupa trenutno dominacija Talijanki vodeća je Evelin Lanthaler (100 bodova), na drugom mjestu je Greta Pinggera (170 bodova), dok treće mjesto djele mlada Daniela Mittermair (130 bodova) i Austrijanka Michelle Diepold (130 bodova).

Novi dvostruki program utrka FIL Svjetskog kupa u sanjkanju na prirodnim stazama zakazan je od 14.-17.1.2021. godine u Pursult Passeiertal (ITA).

Nema komentara:

Objavi komentar