subota, 20. siječnja 2018.

Vrbovska poljana dobila novi sportski sadržaj!


Vrbovska poljana snježna oaza Gorskog kotara nalazi se na 1240 m/nm i udaljena je od Begovog Razdolja nešto više od 6 kilometara. Geografski je smještena u jugozapadnom podnožju najviše planine Gorskog kotara nadaleko poznate Bjelolasice čiji najviši vrh doseže 1534 m/nm. Na Vrbovskoj poljani održana su mnoga natjecanja u skijaškom trčanju tokom zimskih mjeseci pošto na njoj uvijek ima snijega.

U neposrednoj blizini Vrbovske poljane nalazi se planinarska kuća Jančarica do koje vodi makadamska cesta koja je ove godine poslužila za postavljanje staze za prirodno sanjkanje. Kako do sada nikada nije bilo organizirano sanjkaško natjecanje na Vrbovskoj poljani, organizacijom ovog  premjernog natjecanja postignuti je pun pogodak jer su goranski sanjkaši dobili alternativnu stazu na kojoj ima dovoljno snijega za provedbu  treninga i natjecanja. Zahvaljujemo potpori TSK „Ravnogorac“ Ravna Gora i delničkog „Goranina“ koji je ustupio ratrak za izradu sanjkaške staze.

No, mora se naglasiti i sljedeća stvar, nikada nisu okupljeni sanjkaši pokazali takvo jedinstvo i solidarnost, maknuli sa staze snijeg lopatama da bi je pripremili za natjecanje, tako se mogu ponašati smo oni koji vole sanjkanje i koji u njemu istinski uživaju. 

Hrvatski sanjkaški centar „Jezero“ Lokve je idealna pozicija za ljetne oblike sanjkanja, međutim zimi imamo problema sa postavljanjem staze koja bi zadovoljila naše potrebe. Ako želimo ozbiljno promišljati o razvoju sanjkaškog sporta i rekracije moramo razmotriti ozbiljno ovu novu lokaciju kao sastavni dio centra koji na takav način jača kapacitete za zimske oblike sanjkanja. 





Nema komentara:

Objavi komentar