četvrtak, 19. siječnja 2017.

Kreće Zimski kup u sanjkanju!


Poštovani prijatelji sanjkanja,

više je nego očito da je dosadašnja zamisao pripreme i organizacije Sanjkaškog kupa Gorskog kotara prevaziđena, te je potrebno definirati nove ciljeve. Pokušaj da se 19. prosinca 2016. godine u Lokvama dogovori nastavak ovog natjecanja nije polučio značajniji interes dosadašnjih dionika organizacije.

Sanjkaški kup Gorskog kotara je izvorno dobro osmišljen kao sportsko-rekreativno-turističko događanje koje je namijenjena svim dobnim uzrastima, a održava se na privremenom uređenim lokalitetima koji su pogodni za sanjkanje diljem Gorskog kotara. 

Početna uloga nositelja organizacije ovog događanja bila je na Goranskom sportskom centru d.o.o. koji je polagano težište organizacije prepustio turističkim zajednicama gradova i općina Gorskog kotara koje nisu bile kadrovski, a niti tehnički u mogućnosti pripremati ovakav tip sezonskog događanja. 

Prošle sezone 2015/16, bili smo svjedoci značajnog nesnalaženja u pripremi i organizaciji takvog tipa natjecanja, te je više nego bilo očito da se mora podvući crta, te napraviti nužan zaokret koji će osigurati kontinuitet ovakvih događanja. Nažalost, naša inicijativa nije prepoznata, te nakon mjesec dana moramo povući poteze koje smatramo nužnim.

Sanjkaški klub „Prepnek“, pokreće Zimski kup u sanjkanju, svi koje se žele uključiti u taj sustav natjecanja su dobrodošli, slobodno nas kontaktirajte. Svako natjecanje koje se bude bodovalo za Zimski kup u sanjkanju dobiti će elektronsko mjerenje i vođenje rezultata, te ljude koje će pomoći oko organizacije natjecanja. Otvoreni smo za suradnju sa svima koji to žele.



Propozicije ovog natjecanja možete pronaći ovdje.

Preliminarni kalendar Zimskog kupa u sanjkanju za 2016/17 izgleda ovako: 

I utrka – subota, 11.2.2017., Lokve, prvi start u 11:00 sati
II utrka – nedjelja, 12.2.2017., Lokve, prvi start u 11:00 sati
III utrka – subota, 11.2.2017., Kupjak, prvi start u 17:00 sati

Nema komentara:

Objavi komentar